Alege limba dorita: Arabia saudita
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Noutati

Prev Next

AFFAIRE DANIS ET L’ASSOCIATION DES PERSONNES D’ORIGINE TURQUE c. ROUMANIE

08-05-2015

En l’affaire Danis et l’Association des personnes d’origine turque c. Roumanie, La Cour européenne des droits de l’homme (troisième section), siégeant en une chambre composée de :           Josep Casadevall,président,           Luis López Guerra,           Ján...

Citeste articolul

“DREPTUL DE A ALEGE ŞI DE A FI ALES” ÎN CONTEXTUL GARANŢIILOR DATE DE CARTA DREP…

08-05-2015

Petre MATEI EU legislation provides common principles for European Parliament elections. The 1976's act concerning the election of the European Parliament's members, defines the common principles for all member states in...

Citeste articolul

Tema principala de campanie electorala a avocatului Matei Petre pentru Consiliul Baroului Bucuresti

Cea mai importanta resursa in exercitarea profesiei de avocat este insusi „Baroul”. Institutia „Baroului” nu a fost niciodata vazuta ca o resursa in exercitarea profesiei de avocat, ci mai degraba doar ca o organizatie profesionala.

Intr-o piata de mai bine de un milion de potentiali clienti (raportat doar in Bucuresti), pentru cei peste 10.000 de avocati inscrisi in Baroul Bucuresti este nevoie de o strategie comuna in sensul specializarii profesiei, pentru a se evita „supraproductia” de servicii juridice cu consecinta inevitabila a scaderii pretului (onorariului).

In lipsa unei strategii la nivelul Baroului, eforturile individuale de specializare ale avocatilor sunt insuficiente pentru ca aceasta specializare sa aiba si rezultate pozitive.

Astfel, consider ca sunt necesare o serie de activitati constand in:

  • promovarea conceptului de specializare a avocatului;
  • formarea unor „corpuri de avocati” specializati de catre Barou prin cursuri de pregatire si formare continua, dar si prin evaluarea periodica a acestora;
  • promovarea prin intermediul Baroului a existentei acestor avocati specializati, pentru care exista o „garantie” in plus pentru potentialul client, oferita chiar de Barou.

Invederez faptul ca toate aceste activitati pot fi facute in actualul cadru legal, nefiind necesare modificari statutare, iar specializarea trebuie sa fie benevola, fara ca drepturile avocatilor ce nu doresc (din diferite motive) sa participe la aceste „programe” sa fie afectate. Principalul plus va fi doar acela de a folosi resursa „Baroul Bucuresti” pentru avocatii care doresc sa se specializeze.